Autor: Informer.rs

21.01.2024.

21:27

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Andrea Lekić se javila iz bolnice! Slavna srpska rukometašice uspešno operisana (FOTO)

Nažalost, rukometni vikend za nama obeležila je loša vest iz Mađarske. Andrea Lekić je na meču svog Ferencvaroša protiv Vašaša doživela tešku povredu šake. U finišu utakmice došlo je do duela i tom prilikom stradala je kost u šaci desne ruke zbog čega je jedna od najboljih rukometašica sveta morala na operaciju. 

Lekićeva je već danas uspešno operisana, a na svom "Facebook" nalogu objavila je fotografiju nakon zahvata. Ipak, o tome kada bi iskusna rukometašica mogla ponovo na teren još uvek je rano govoriti. 

- Operacija završena! Hvala svima na porukama podrške - napisala je Andrea Lekić uz fotografiju nakon operacije. 

Andrea Lekić je povredu doživela u veoma nezgodnom momentu budući da, iako ima 36 godina, igra u životnoj formi. Nekadašnja reprezentativka Srbije najbolji je strelac Lige šampiona i mađarskog šampionata i pitanje je kako će Ferencvaroš igrati bez nje. 

Ferencvaroš je trenutno prvoplasirani tim u prvenstvu Mađarske sa maksimalnim učinkom dok se velikan iz Budimpešte bori za plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Nakon 11 odigranih utakmica u eltinom takmičenju "Fradi" je upisao tri pobede, dva remija i šest poraza.