Autor: Informer.rs

21.01.2024.

23:49

Foto: EPAIMAGES

Sport

Magija za kraj dana! Potez Šveđanina za TV špice i gol prvenstva! (VIDEO)

Mogu rukometni sladokusci da uživaju u fantastičnom Evropskom prvenstvu koje je počelo 11. januara u Minhenu, a kako se turnir bliži kraju, za najviši plasman boriće se velemajstori. 

Jedan od njih je, bez ikakve sumnje, i srednji bek Švedske - Jim Gotfridson! Iako tokom karijere često osporavan, momak iz Jistada iz godine u godinu potvrđuje da može da stane rame uz rame sa najboljima na svetu.

Pre dve godine je svoju Švedsku vodio do titule prvaka Evrope u Mađarskoj. Rešen je da trofej osvojen u Budimpešti odbrani u "Lankses Areni" u Kelnu. Prvi korak ka plasmanu u polufinale Šveđani su napravili sinoć kada su savladali Portugal, a potez utakmice, verovatno i turnira, izveo je upravo Jim Gotfridson. 

Kada su Portugalci počeli da hvataju priključak i presingom "guše" igru Švedske, sredji bek Flensburga morao je sve sam. Uspeo je fintom da izbaci dva rivala, a onda iza leđa pošalje loptu u gol! 

Jim Gotfridson je, inače, tek treći igrač koji je dva puta bio MVP Evropskog prvenstva. Pre njega to je pošlo za rukom samo Ivanu Baliću i Nikoli Karabatiću. Budući da ima tek 31 godinu ogromne su šanse da Šveđanin obori rekord i treći put ponese laskavo priznanje.