Autor: Informer.rs

24.01.2024.

18:50

Foto: Reuters

Sport

Opaa! Stručnjaci tvrde! Ovoliko zlatnih medalja će Srbija osvojiti na Olimpijskim igrama!

Gotovo ceo vek "Nielsen" pruža podatke i analitiku zasnovanu na statistici i inovacijama, neprestano razvijajući nove načine da odgovori na razna pitanja.

Prema najnovijim prognozama, u prestonici Francuske će biti berićetno za delegaciju naše zemlje.

Nema sumnje da ljubitelji sporta u Srbiji sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre koje će nas ponovo naterati da se "ložimo", dišemo kao jedan i probudimo patriote u sebi.

Biće bez ikakve dileme spektakularno za navijače širom planete koji god sport da je u pitanju, a ako je verovati pomenutim predviđanjima, izlaziće naš narod na ulice, pevati pesme i dočekati brojne asove na čuvenom balkonu.

Informer

Najveće nade navijača u našoj zemlji polažu u Novaka Đokovića, Ivanu Španović, košarkaše, odbojkašice i basketaše. Naravno, ne smemo zaboraviti vaterpoliste, ali ni mladu nadu Angleinu Topić.

Informer

Verujemo svakako i u ostale naše reprezentatice, a kandidati za medalje mogli bi da budu Damir Mikec i Zorana Arunović u streljaštvu, Milica Gardašević u skoku udalj, Andrej Barna u plivanju, rvači Stevan Andrija Mićić, Mate Nemeš i Hetik Cabolov, tekvondistkinja Aleksandra Perišić...

Informer

 

Očekuje se da vizu izbori i Adriana Vilagoš u bacanju koplja, kao i bokserka Sara Ćirković, koja je u nedavnom intervjuu za Informer najavila napad na olimpijsku medalju. Za olimpijsku vizu boriće se i naše košarkašice, koje će tek odigrati kvalifikacioni turnir.

U programu prestižnog takmičenja uživaće ljubitelji streličarstva, atletike, plivanja i umetničkog plivanja, skokova u vodu, badmintona, košarke kao i basketa tri na tri, boksa, veslanja, kanua, biciklizama u četiri discipline, konjičkog sporta, mačevanja, fudbala, golfa, gimnastike, rukometa, hokeja, džuda, petoboja, ragbija, streljaštva, jedrenja, stoni tenisa, tenisa, tekvonda, triatlona, odbojke i odbojke na pesku, ronjenja, dizanja tegova, vaterpola i rvanja.

Od ove godine, u sportove su ubačeni brejkdens, surfovanje, skejtbord i sportsko penjanje.

Informer

 

Ukoliko bi najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, stigao do finala Olimpijskih igara za titulu bi mogao da se bori već 4. avgusta.

Sa druge strane, ceremonija zatvaranja zakazana je za 11. avgust, a na taj dan biće finala rukometa, košarke, vaterpola, atletike, odbojke... Dakle, tog dana bismo potencijalno mogli da dobijemo zlatne medalje od Ivane Španović, odbojkašica, naših košarkaša i vaterpolista.

Dakle, Olimpijske igre u Parizu, koje su na programu u periodu od 26. jula do 11. avgusta, biće bez sumnje najveći sportski događaj u godini pred nama.

Glavni grad Francuske biće tek drugi nakon Londona koji ima čast da treći put bude domaćin letnjih OI, budući da je prethodno 1900. i 1924. ugostio najbolje sportiste sveta.

PROGNOZA NILSENA ZA ZLATA NA OI:

1. SAD - 37

2. Kina - 35

3. Francuska - 27

4. Velika Britanija - 17

5. Japan - 17

6. Holandija - 16

7. Australija - 15

8. Itlija - 13

9. Nemačka - 10

10.  Brazil - 9