Autor: Informer.rs

27.01.2024.

09:22

Foto: EPA

Sport

Skandal na EP! Najluđi gol u istoriji rukometa je neregularan? Šveđani pobesneli (VIDEO)

Rukometni savez Švedske zvanično je zatražio da se jučerašnji meč polufinala Evropskog prvenstva protiv Francuske poništi, jer smatraju da je pogodak koji je postigao Eloim Prandi za produžetak neregularan!

Francuzi su nakon produžetka u Kelnu slavili u tom meču sa 34:30, a odlučujući trenutak dogodio se u poslednjoj sekundi regularnog dela meča. Pri rezultatu 27:26 za Švedsku, rukometaš "trikolora" Prandi izveo je deveterac i postigao jedan od najluđih golova u istoriji rukometa.

On se izvio udesno koliko god je mogao i pored živog zida zakucao loptu pod prečku Šveđana. Nastala je opšta ludnica, svi su ostali u šoku zbog pogotka kakav nikad nije viđen na rukometnim terenima, a onda su Francuzi u produžetku potvrdili klasu i slavili sa 34:30.

Informer

Međutim, bura je tek usledila. Iz Rukometnog saveza Švedske poslali su žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) jer tvrde da je Prandi postigao gol koji nije trebalo da se važi! Pravila glase da igrač koji izvodi deveterac ne sme da pomera stajnu nogu, a Prandi je pre šuta pomerio obe noge, pre nego što je postigao maestralan pogodak.

Šveđani su u žalbi zatražili da se utakmica ponovi, a iz EHF su potvrdili da su primili pismo i očekuje se uskoro i konačna odluka.

Ako ne bude ponavljanja meča, Francuska će sutra (17.45) u finalu igrati protiv selekcije Danske, koja je u subotu veče izbacila domaćina Nemačku.