Autor: Informer.rs

07.02.2024.

16:40

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

Sport

Ni "d" od derbija! Surova Srbija deklasirala Crnogorce!

Uspešno su "delfini" započeli svoj put na Svetskom prvenstvu pošto su u prvom kolu savladali Japan. Ipak, duel protiv šampiona Azije bilo je zagrevanje za ono što je četu Uroša Stevanovića čekalo u drugom meču budući da je rival bio daleko bolji - Crna Gora. Tako je trebalo da bude na papiru, realnost - potpuno drugačija. 

Japanci su, utisak je, daleko više namučili srpske vaterpoliste budući da su "delfini" od prvog do poslednjeg minuta dominirali i na kraju deklasirali nemoćne Crnogorce - 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0).

Igrala je Srbija "sporo" na startu meča protiv Japana što je naš rival uspeo da iskoristi i zakomplikuje situaciju. Bilo je jasno da takvo opuštanje ne sme da se dogodi protiv Crne Gore, i nije! Naštelovali su nišanske sprave srpski vaterpolisti od samog početka i poveli sa 4:0 uz veoma raspoloženog Radoslava Filipovića na golu. 

Nisu Crnogorci imali pravi odgovor za agresivnost Srbije u odbrani i sjajan protok lopte u napadu. Koristili su to braća Viktor i Strahinja Rašević zbog čega je prednost "delfina" konstantno rasla. Ipak, naš rival uspeo je da se "vrati" u meč nakon dva iskuljučenja za srpske vaterpoliste što koristi Konstantin Averka i smanjio na 5:2. 

Informer

 

Pokušali su Crnogorci na startu drugog poluvremena da se vrate u meč, pretili su preko Averka i delovalo je da bi mogli da zakuvaju situaciju. Ipak, kratko je trajala radost naših rivala. Srbija je preko nezaustavljivog Dušana Mandića vrlo brzo stekla četiri, a potom i maksimalnih pet golova prednosti, a na kraju trećeg perioda "delfini" su vodili sa 11:6. 

U četvrtoj četvrtini rutinski! Srbija je dodatno povećala svoju gol-razliku, među stativama nastavio je da briljira Radoslav Filipović koji je meč okončao sa čak 11. uspešnih intervencija.