Autor: Informer.rs

09.02.2024.

19:48

Foto: profimedia

Sport

Srpski vaterpolisti posle plasmana na OI: Ispunili smo jedan cilj, želimo da nastavimo sa pobedama

"Delfini" su danas posle preokreta pobedili SAD sa 14:12 u trećem kolu C grupe Svetskog prvenstva u Dohi. Izabranici Uroša Stevanovića tako su overili prvo mesto u grupi, čime su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale takmičenja, kao i vizu za najveću sportsku smotru. 

Srpski centar Nemanja Vico kaže da je duel sa Amerikancima bio prava provera pred nastavak takmičenja, kao i da se nada da će on i saigrači nastaviti u pobedničkom ritmu. 

- Znali smo da nas čeka izuzetno težak protivnik. Bila je to poslednja utakmica u grupi, prava provera za ono što nam sledi. Dali smo sve od sebe, ispoštovali dogovor i zasluženo pobedili. Sada imamo tri dana pauze da se pripremimo za uvek važno četvrtfinale. Nadam se da ćemo i dalje biti u ovom ritmu i da ćemo nastaviti sa pobedama - rekao je Vico.

Informer

 

Reprezentativac Nikola Lukić ističe da je duel sa Amerikancima bio težak.

- Čestitam momcima na pobedi i direktnom plasmanu u četvrtfinale. Jako teška utakmica. Bili smo tromi, spori u početku, baš smo teško igrali. Greška Amerikanaca nas je vratila u igru, mirne glave smo iskoristili sve šanse i obezbedili prednost za pobedu. Sada nam ostaje priprema za četvrtfinale. Jedan cilj smo ostvarili plasmanom u Pariz, a sada želimo da budemo kvalitetni do kraja - poručio je Lukić. 

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu igraće protiv pobednika meča osmine finala u kom će se sastati Hrvatska i bolji iz duela Brazila i Kine.