Autor: Informer.rs

13.02.2024.

12:58

Foto: Mozzart

Sport

Padaju Hrvati, a ti najveću kvotu na svetu naplati

Mozzart je i ovog puta spremio velika iznenađenja. Odsteri su bili raspoloženi, pa su pred vama danas dve kvote kakve nećete naći nigde na svetu. U pitanju su dvojka na Real Madrid u sudaru sa RB Lajpcigom u okviru kontinentalne elite, kao i kec na Srbiju protiv Hrvatske u sklopu borbe za polufinale globalne smotre najboljih u vaterpolu.

RB LAJPCIG - REAL MADRID (UTORAK, 21.00), DVOJKA 2,45

RB Lajpcig se drugu sezonu zaredom plasirao u osminu finala Lige šampiona. Prošle godine u ovoj fazi nemački tim nije mogao da savlada Mančester Siti, a ovog puta tim Marka Rozea čeka jednako težak protivnik u vidu Real Madrida. U fazi po grupama Bikovi su pobedili u četiri utakmice i dva puta izgubili od Građana. Ekipa je bez problema zauzela drugo mesto, ostavivši iza sebe Jang Bojs i Crvenu zvezdu. Bikovi u grupnoj fazi nisu imali čvrstu odbranu – primili su 10 golova i nijednom nisu uspeli da sačuvaju mrežu. U Bundesligi tokom sezone, Lajpcig nije na pokazao stabilnost i posle 21 kola zauzima peto mesto na tabeli sa tri boda zaostatka za četvrtoplasiranom Borusijom Dortmund. U prošlom kolu Bikovi nisu uspeli da savladaju Augzburg u gostima remiziravši 2:2. S druge strane, Real Madrid je prošao grupnu fazu bez poraza, sa maksimalnih 18 bodova. Podsetimo, rivali Blankosima su bili Napoli, Braga i Union Berlin. Madriđani su 16 puta pogodili gol protivnika, a primili samo sedam pogodaka. Kao rezultat toga, 27. put zaredom Madriđani su se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona. Izabranici Karla Ančelotija u Primeri dugo nisu mogli da sustignu Đironu, ali su u prošlom kolu savladali rivala u međusobnom meču i sada vode na tabeli sa pet bodova razlike.

SRBIJA - HRVATSKA (UTORAK, 17.00), KEC 2,15

Nema dileme da spektakl je na pomolu. Srbija protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi u utorak biće daleko najzanimljiviji duel faze koja pobednike vode u mečeve za medalje. Srbija je u Fukuoki bila četvrta, Hrvatska deveta, ali je rival Delfina aktuelni vicešampion Evrope iz Zagreba i sigurno sa velikom dozom samopouzdanja čeka okršaj sa Srbijom. Međutim, i Srbija ima razloga za optimizam, jer dosadašnje utakmice u Dohi, odnosno sve tri pobede u grupi, ukazuju da sastav Uroša Stevanovića može mnogo. Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe. Srbija može da se pohvali da je dobila svaki međusobni susret za zlato, od kojih su najvredniji oni na SP u Kazanju sa 11:4 i OI u Riju sa 11:7. U Dohi je Srbija imala tri zahtevna meča, a Hrvatska tri lakša, uz poraz od Španije sa 10:6.
NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.

Upozorenje:

U skladu sa važećim zakonskim propisima, deci i maloletnicima zabranjeno je učestvovanje u igrama na sreću.