21.02.2024.

14:44

Foto: Instagram printscreen

Sport

Moj divlji kesten! Evo u čijem je zagrljaju Ivana Španović! (FOTO)

Jedna od naših najboljih sportistkinja svih vremena na Instagramu je objavila fotografiju sa svojom drugaricom, a posebno je bio zanimljiv njen komentar.

"Moj divlji kesten", napisala je Ivana i čestitala rođendan svojoj prijateljici Mili Lukić, frizerki koja radi u Dubaiju.

Informer

Ivanu ovog leta očekuju Olimpijske igre u Parizu gde će pokušati da osvoji zlatnu medalju u skoku udalj, a onda se oprostiti od profesionalnog sporta.

Podsetimo, srpska atletičarka je prethodnog dana digla glas protiv Svetske atletske federacije zbog potencijalnih promena u skoku udalj.

Nova ideja se zasniva na tome da se ukine prestup i da se uvede nešto što će se nazivati "zona poletanja". U tom slučaju više se ne bi merili prestupi, što bi potpuno promenilo ovaj sport.

"Najveći problem je što ljudi koji menjaju pravila ovog sporta su upravo oni koji nikada nisu imali kontakt sa ovim sportom. Menjate pravila igre bez konsultovanja onih koji čine da sport postoji. Ignorišete njihove poglede, ne poštujete njihovo mišljenje i ignorišete probleme koji ih dovode do povreda. Ogromne sume novca se troše pokušavajući da se privuče pažnja na sport, dok se ignoriše sve na čemu sport počiva. Verujem da fokus na sponzorstvima i televizijskim emitovanjima ne bi trebalo da ide na račun integriteta sporta i bilo bi sjajno pronaći balans između promovisanja sporta i očuvanja njegovih osnovnih vrednosti", napisala je ona.