Autor: Informer.rs

19.03.2024.

06:41

Foto: printscreen/instagram

Sport

Velika tragedija! Dečko Arine Sabalenke pronađen mrtav

On je od 2021. godine bio u vezi sa trenutno drugom teniserkom sveta Arinom Sabalenkom.

"S velikom tugom vas obaveštavamo da je trener Salavata Konstantin Kolcov, preminuo. Bio je vesela osoba, voleli su ga svi i poštovali, igrači, kolege i navijači. Konstantin Evgenijevič zauvek se upisao u istoriju našeg kluba. Neka počiva u miru", objavio je njegov klub Salavat Julaev iz ruskog grada Ufe.

Kako mediji prenose Konstantin je iznenada preminuo, samo pet godina nakon što je Sabalenka ostala bez oca Sergeja, koji je takođe bio hokejaš. Kolcov je imao tri sina iz prethodne veze.

Informer

Informer

Kolcov je tokom igračke karijere bio učesnik na dva turnira Olimpijskih igara 2002. i 2010. godine i za nacionalnu selekciju ukupno odigrao 123 meča uz 34 data gola i 21 zabeleženu asistenciju. Tokom karijere je igrao za brojne ekipa u KHL-u: Omladina, Dinamo Minsk, AK Bars, Severstal, Spartak Moskva), dok je od 2002. do 2006. godine bio i član Pitsburg Pingvinsa u NHL-u.

Posle igračke karijere je započeo je i trenerski posao, a od njega se oprostio tim Salavet Julajev iz Ufe u kom je radio kao pomoćni trener.

Sabalenka je poražena u šesnaestini finala Indijan Velsa, u Majamiju je trebalo prvi meč da igra u petak, a još se nije oglasila posle tragedije.

Informer

"Volim te. Srećan rođendan ljubav moja. Ti si moja najdraža osoba, moj najbolji prijatelj i moja najveća podrška. Nadam se da ćemo imati sve što smo planirali. Volim te", napisala je Arina u jednoj objavi na Instagramu.