31.03.2024.

06:20

Foto: printscreen Twitter

Sport

Na današnji dan: Majkl Džordan šokirao svet!

Popularni "leteći" je šokirao svet da se povuče na svom vrhuncu iz košarke zbog zasićenja i nedostaka ljubavi prema sportu. Nije dugo sedeo skrštenih ruku, pa je odlučio da se oproba sa palicom u ruci na terenu za bejzbol.

Priliku da se pokaže u trećem najpopularnijem sportu u Sjedinjenim Američkim Državama dali su mu Čikago Vajt Soksi iz Prve bejzbol lige (MLB). Ipak, Majkl se nije snalazio kao pod obručima, pa je vrlo brzo prekomandovan u razvojni tim Birmingem Baronse.

Informer

Majkl u dresu Birmingema

Svojim partijama u nižem rangu nije zadivio čelnike timova iz elite, pa je do kraja godine i trenutka kada je odlučio da se vrati parketu, proveo bejzbol karijeru.

Prema mišljenju mnogih, tim potezom je samo uprljao svoju ostavštinu i legendarnu karijeru, kao i status najvećeg košarkaša svih vremena. Njegov agent, čuveni Dejvid Falk, branio je svog klijenta uz opravdanje da je za tako nešto potrebno mnogo hrabrosti.

- Majkl je ostavio sve što je ostvario kao kralj košarke, kako bi igrao niže lige bejzbola. Sve je rizikovao samo kako bi se takmičio, a nije imao nikakvu dobit. To je esencija sporta. Neki ljudi su tada uvredili Majkla i on do danas ne želi da priča sa njima - rekao je Falk.

Bilo kako bilo, avantura sa palicom i kopačkama je okončana posle samo godinu dana i već 1995. vratio se "bikovima". Te prve sezone ekipa je ispala u finalu Istoka od Orlando Medžika, ali već naredne tri godine titula je opet bila u zagrljaju čete Fila Džeksona.