01.04.2024.

22:28

Foto: BSS

Sport

Milica i Nikola najbolji pojedinci na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije u Prokuplju

Na prvenstvu je učestvovalo više od 240 prijavljenih boksera što je najveći broj u nekoliko poslednjih godina. Grad na reci Toplici potvrio je još jednom da voli plemenitu veštinu i da je jedan od najboljih boks centara naše zemlje.

Za najbolju bokserku proglašena je Milica Pantelić, najbolji bokser šampionata je Nikola Bogatinoski, najbolja ekipa je BK “Sombor”. Za najbolju tehničarku proglašena je Lejla Sejdi, najbolji tehničar je Vuk Beletić. Žiri su činili legedne srpskog boksa: Fazlija Šaćirović, Džafer Ališanovićm Dragiša Đokić i Nebojša Vuković.

 “Izuzetno smo zadovoljni prvenstvom koje je održano u Prokuplju, kako po brojnosti takmičara, tako i samoj organizaciji. Svaki dan smo imali preko 50 borbi, sudije su odradile fenomenalan posao, u finalu smo imali 35 mečeva. Sve u svemu Savez i boks u Srbiji mogu biti zadovoljni. Pre nekoliko godina imali smo i seniorsko prvenstvo u Prokuplju tako da Topličanin kao klub dobro napreduje, čak smo poslali jednog Kubanskog trenera da radi sa decom i verujem da će Prokuplje i Topličanin za nekoliko godina imati iste šampione kao što su imali i pre nekoliko decenija”,  rekao je Mane Marčeta direktor Bokserskog saveza Srbije.

Informer

 

Prokuplje je pre nekoliko decenija postalo prepoznatljivo po uspesima boksera koji su postigli svetske rezultate osvajajući olimpijska i međunarodna priznanja i medalje, poput Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića, Vlastimira Stanišića, Vladimira Milenkovića. Isti cilj imaju i sada i vredno rade na tome. Finalnim borbama na pojedinačnom državnom prvenstvo u mlađim kategorijama prisustvovali su Miroslav Antović gradonačelnik Prokuplja i Ivan Petrović član gradskog veća zadužen za sport.