07.04.2024.

23:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Bregar odveo Srbiju na EP, pa poručio: Mora još da se radi!

Naše devojke su ispunile prvi cilj. U konkurenciji Turske i Bugarske uspele su da opravdaju ulogu favorita i da se plasiraju na predstojeće Evropsko prvenstvo krajem ove godine (od 28. novembra do 15. decembra) u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Očigledno je da ima napretka u igri u odnosu na minulo Svetsko prvenstvo u Danskoj, ali i dalje je to daleko od onog najboljeg nivoa, odnosno selekcija iz samog vrha.

Selektor Uroš Bregar je nakon večerašnjeg trijumfa u Zrenjaninu nad Turkinjama (30:22) naglasio da ima još mnogo toga da se uradi.

- Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju je najvažnije da su igračice dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog - rekao je Bregar.

Informer

Slavlje srpskih rukometašica u Zrenjaninu

Mladi levi bek Jovana Jovović (22) pružila je dobru partiju, a posle pobede nije skrivala optimizam ni kada je reč o nastupu na EP.

- Bile smo bolje od Turske, nismo se mučile i čitav meč smo kontrolisale rezultat. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju protiv njih nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za trijumf. Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Navikle smo se jedna na drugu, ali i na sistem rada sa selektorom Bregarom, pa polako izrastamo u ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata, imamo vremena da još rastemo i napredujemo, pa da tamo pokažemo koliko možemo - poručila je rukometašica Debrecina.