12.04.2024.

17:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Selektor dobio novi mandat! Slovenac još 4 godine vodi Srbiju

Mladi stručnjak Uroš Bregar (45) dobio je poverenje na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, na kojoj je jednoglasno odlučeno da on potpiše novi ugovor, kako bi i naredne četiri godine predvodio naš državni tim.

Predsednica RSS Milena Delić objasnila je da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, nakon uspešnih kvalifikacija i plasmana na Evropsko prvenstvo krajem godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Ostali članovi UO složili su se s tom ocenom i dali podršku za još jedan mandat strategu iz Slovenije.

Bregar je 2021. godine nasledio Ljubomira Obradovića, posle kraha u Đeru na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2021. Aktuelni trener Vojvodine vodio je naše devojke na dva svetska prvenstva i na jednom EURU 2022. u Celju.

- Smatram da selektor i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su devojke igrale, naročito u ovom drugom delu kvalifikacija i smatram da je Bregar najbolje moguće rešenje pod trenutnim okolnostima. Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza Uroša i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Verujemo u njihov rad, a napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo - poručila je Milena Delić.

Podsetimo, krajem februara je četvorogodišnji mandat na klupi naše muške rukometne reprezentacije dobioBoris Rojević, koji je zamenio Tonija Đeronu.