13.04.2024.

20:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Nezapamćen rukometni spektakl! Partizan nakon drame i penala srušio Vojvodinu!

Bilo je jasno da nas u Novom Sadu u okviru finala Kupa očekuje pravi rukometni spektakl, to smo i dobili. Vojvodina i Partizan su na "Slanoj bari" rešavali pitanje osvajača takmičenja koje nosi ime po legendarnom stručnjaku - profesoru Branislavu Pokrajcu. 

Punu deceniju Vojvodina vlada srpskim rukometom, a najveći takmac u tom periodu bio je upravo Partizan. Da je tako potvrđeno je i večeras pošto je pitanje pobednika rešeno u dramatičnoj završnici. Nakon 60 minuta na semaforu je bilo nerešeno, meč je otišao u produžetke - 19:19. A onda, nova drama. 

Vukašin Vorkapić imao je šansu da sa linije sedam metara trofej donese Vojvodini, ali je Nemanja Marjanović zaustavio njegov udarac i meč odveo u sedmerce! 

Sigurni su na startu penal serije za Vojvodinu bili Petar Đorđić, Vukašin Vorkapić i Luka Rogan. Istom merom odgovorili su Ivan Mićić, Nemanja Obradović i Nikola Zečević, a onda je veliku grešku napravio onaj od kog se najmanje očekuje - Boris Puhovski. 

Beloruski reprezentativac želeo je da postigne efektan gol, ali je tom prilikom pogodio prečku. Otvorilo je to put crno-belima ka trofeju. Prvu "meč-loptu" iskoristio je Uroš Kojadinović, a veliko slavlje Partizanu obezbedio je - Veljko Popović, za konačnih 29:28.  

Spektakularnu rukometnu utakmicu pokvarili su neredi navijača u finišu regularnih 60 minuta. Nakon što su baklje poletele na tribinama i na terenu, delegat je povukao obe ekipe u svlačionicu. Prekid je trajao pola sata i, utisak je, više prijao crno-belima. 

Uspeo je Đorđe Ćirković da motiviše svoju ekipu i sruši svoj bivši klub, a Partizanu obezbedi prvi trofej nakon duhih 11 godina posta. Crno-beli su dobili i diskretnog heroja budući da je Nemanja Marjanović, veteran među stativama, u drugom poluvremenu, kasnije i produžecima, bio nerešiva enigma za Vojvodinu i zasluženo poneio epitet MVP-a finalnog meča.