13.04.2024.

22:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovo je sport, ovde su svi Srbi! Ovako je glasila poruka kapitena Vojvodine nakon koje je nastavljeno finale Kupa!

Utakmicu u Novom Sadu na "Slanoj Bari" obeležili su veliki neredi, sukobi navijača i povlačenje ekipa sa terena, kao i prekid koji je trajao gotovo sat vremena.

Sve se desilo u završnici pri rezultatu 18:17 za Novosađane, kada su pristalice ova dva kluba počele da se gađaju bakljama. Sa terena su se prvo povukli igrači, pa onda treneri i na kraju sudije. Prekid je potrajao 53 minuta, a nadležni su nakon svega odlučili da utakmica bude nastavljena. Uz upozorenje da će hala u Novom Sadu biti ispražnjena ako bude pao i upaljač sa tribina na teren.

Nakon što je doneta odluka da se meč nastavi, zvaničnici su pozvali kapitene da priđu zapisničkom stolu, uzmu mikrofon u ruke i obrate se navijačima. Tu je na scenu stupio predvodnik ove ekipe Vojvodine, Miljan Vukovljak, i poslao jaku poruku i jednim i drugim navijačima.

- Ljudi, hajde molim vas! Ovo je sport! Neka se tako i završi, šest i po minuta do kraja meča da budemo ljudi. Svi smo Srbi ovde, svi smo Srbi! Hajde još malo, pa posle radite šta hoćete. Neka prođe toliko, da se završi sve - prenosi reči Miljana Vukovljaka "Mondo", uz napomenu da je dobio velike aplauze publike u "Slanoj Bari".

Rukometni spektakl nije potrajao samo šest i po minuta, već mnogo više, pošto su viđeni prvo produžeci, a potom i sedmerci. Nakon sat vremena igre bilo je 19:19, posle produžetka 24:24, a onda se pristupilo penalima. Tu su prisebniji bili crno-beli i pogodili su pet od pet, dok su Novosađani promašili jedan, pa je trofej otišao u ruke Beograđanima.