14.04.2024.

07:01

Foto: profimedia

Sport

Srbin poražen u "gradu greha"! Rakić dobro počeo, a onda...

Od našeg fajtera bio je bolji Čeh Jiri Prohaska koji je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi u meču kategorije do 93 kilograma. Srbin se nakon duge dve godine vratio u najpoznatiji oktagon, ali neće po dobrom pamtiti noć u Las Vegasu.

Dobro je Rakić otvorio je meč, pogađao je nogama svog protivnika, kontrolisao je situaciju dobar deo prve runde, dok je nekadašnji šampion poluteške kategorije čekao svoju šansu iz kontre. 

Nastavio je Srbin u svom stilu, početkom druge runde desnom rukom je pogodio Prohasku, međutim samo dva minuta kasnije, u otvorenoj razmeni je izvukao "deblji kraj".

Sjajno ga je pogađao češki borac, a Rakić je potom završio na podu. Nastavio je Jiri da vrši pritisak, zadao je još nekoliko udaraca, a sudija je potom prekinuo meč.

Velika šteta za našeg asa, pošto bi da je pobedio mogao da bude izazivač za šampionski pojas u kategoriji do 93 kilograma, ali propustio je veliku šansu. Dugo je bio van borilišta zbog povrede noge, tako da mu ne bi trebalo ništa zameriti. Nema sumnje da će uskoro dobiti novu priliku da zablista.

Aleksandar Rakić je u karijeri ostvario 14 pobeda i četiri poraza. Što se tiče UFC-a, tu ima šest trijumfa, a tri puta je poražen. Jedno vreme je nastupao pod austrijskom zastavom pošto je rođen u Beču, ali kasnije je promenio odluku.