14.04.2024.

18:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezdina furija oduvala Partizan! Crveno-beli slavili u večitom derbiju i stavili jednu ruku na titulu!

Punih devet godina navijači večitih rivala čekali su da šampionsko pitanje u domaćem šampionatu rešavaju Crvena zvezda i Partizan. Ove sezone su to dočekali, ali ako se po jutru dan poznaje - drame neće biti. 

Odbojkaši Crvene zvezde deklasirali su ljutog rivala u prvom meču finalne serije Odbojkaške lige Srbije sa 3:0 (). Bila je četa Ivice Jevtića najbolja tokom čitave sezone, a sjajnu formu potvrdili su večeras na "Banjici". 

Dominirala je Zvezda od prvog do poslednjeg poena i na krilima raspoloženog korektora Dušana Nikolića rutinski savladala Partizan. Crveno-beli su na pravi način otvorili meč, servisom Nikole Petrovića stekli osetnu prednost i vrlo brzo poveli sa 1:0.

Informer

 

Ipak, Partizan je na startu drugog poluvremena odgovorio istom merom. Bjelica i Mrdak vratili su crno-bele u igru, ali je izostala podrška dizača Rikarda Mancana. Crvena zvezda je potpuno neutralisala Kubanca na "Banjici" i nakon preokreta doplirala svoju prednost u prvom meču finalne serije. 

Igra crno-belih se potpuno raspala u trećem setu, znala je to Zvezda da iskoristi servisima, a ni raspoloženi Stefan Janković nije uspeo da spreči debakl Partizana. 

Drugi meč finalne serije na proogramu je 17. aprila od 19 časova, a ulogu domaćina imaće Partizan. Dakle, Crvena zvezda će kroz tri dana moći da osvoji 13. šampionsku titulu. 

UŽIVO: 

TREĆI SET: 

25:23 - KRAJ! Crvena zvezda je dobila prvi meč finalne serije! 

24:23 - Meč lopta za Zvezdu! 

15:11 - Nešto bolja igra Partizana u ovim momentima, ali crno-beli ne uspevaju da u potpunosti istope prednost Zvezde. 

11:6 - Nastavlja se niz crveno-belih, sve su prilike da će crveno-beli povesti u finalnoj seriji! 

4:1 - Ne piše se dobro Partizanu. Zvezda već ima +3 na startu trećeg seta, koji bi mogao da bude i poslednji, ako pripadne crveno-belima.

DRUGI SET: 

25:21 - Osvaja Zvezda i drugi set! Imali su tri set lopte i već prvu su iskoristili.

20:18 - Nastavlja Zvezda u istom ritmu, crveno-beli diktiraju tempo i hrabro grabe ka osvajanju i drugog seta. 

16:14 - Vrlo loša serija Janjićevih odbojkaša. Zvezda dolazi do četiri uzastopna poena i sada vodi sa +2!

10:13 - Uspela je Zvezda da smanji zaostatak, ali je usledila nova serija Partizana. Odmah je tajm-autom reagovala klupa crveno-belih. 

6:9 - Bude se i crveno-beli koji su nešto manje raspoloženi nakon osvojenog prvog seta. Ipak, blok Partizana još uvek ne pronalazi rešenje za Nikolića. 

3:6 - Daleko bolji početak Partizana u drugom poluvremenu, nastavio je Mrdak u istom ritmu, ali sada ima i pomoć Bjelice. 

PRVI SET: 

25:19 - Fantastičan servis Dušana Nikolića za kraj prvog seta! Crveno-beli su bili dominantni i asom stigli do prednosti. 

23:18 - Grabe crveno-beli ka osvajanju prvog seta! 

Informer

 

19:15 - Uspeva Milija Mrdak da održi Partizan u prvom setu, sa druge strane najraspoloženiji za sada je Dušan Nikolić. 

16:11 - Raste prednost Zvezde! Razbudio se i blok crveno-belih, grabi domaćin ka osvajanju prvog seta. 

9:5 - Sigurnija igra Zvezde u prvom setu, odličan servis crveno-belih zbog čega Partizan ne uspeva da pronađe svoj ritam. Nezadovoljan je Janjić i reaguje tajm-autom. 

4:2 - Bolji početak Crvene zvezde u finalu, Nikola Petrović sjajno servira na startu meča i donosi svojoj ekipi dva poena prednosti. 

Pre meča: 

18:46 - Po prvi put nakon devet godina večiti rivali biće finalisti domaćeg šampionata. Titulu brane odbojkaši Partizana, ali ulogu blagog favorita pred današnji okršaj ima Crvena zvezda. 

18:40 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča finalne serije Odbojkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!