15.04.2024.

18:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija bez legendarnog golmana u Parizu! Hteo sam da završim karijeru na OI, ali nisam u planovima selektora

Dugogodišnji čuvar mreže "delfina" skoro dve decenije bio je stub reprezentacije, s kojom je bio olimpijski šampion u Rio de Žaneiru i Tokiju, te je planirao da završi karijeru posle najveće sportske smotre u Parizu. Međutim, selektor Uroš Stevanović obavestio je 39-godišnjeg golmana francuskog Turkoana da nije u njegovim planovima za predstojeće Igre.

- Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Zato sam igrao sve do sada. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima - rekao je Mitrović za "RTV".

Informer

Branislav Mitrović je skoro dve decenije branio u reprezentacijI Srbije

Rođeni Novosađanin je upisao preko 200 nastupa za nacionalni tim, a poslednji put na nedavnom Svetskom prvenstvu kada je izborena "viza" za Olimpijske igre.

Mitrović je bio deo generacije koja je osvojila sve što se može osvojiti u vaterpolu, pa tako u svojoj kolekciji pored dva olimpijska zlata ima i jedno najsjajnije odličje i jednu bronzu sa Svetskog šampionata. Četiri puta je bio šampion Evrope sa "delfinima", pet puta je osvajao Svetsku ligu, ima po zlato i bronzu sa Mediteranskih i Univerzitetskih igara. 

"Delfini" će tako na Olimpijskim igrama u Parizu igrati u grupi B zajedno sa selekcijama Mađarske, Španije, Australije, Japana i domaćina Francuske.