18.04.2024.

12:48

Foto: profimedia

Sport

Rusi u akciji, brutalno nasamarali prvog čoveka MOK! (VIDEO)

Ruske šaljivdždije naterale su prvog čoveka MOK-a da se pomoli herojima afričkog kontinenta, svetim Vovanu i Leksusu, kako bi sprečio Igre prijateljstva u Rusiji.

Međunarodni olimpijski komitet pozvao sportiste da ne učestvuju na Igrama prijateljstva koje će biti održane od 15. do 29. septembra 2024. godine u Moskvi i Jekaterinburgu, pa se Bah sad našao na udaru Rusa. 

Leksus je putem video-poziva razgovarao sa Bahom i potpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Šinasom. Predstavio se kao visoki afrički zvaničnik te im rekao kako se u njegov zemlji praznuju "Sveti Vovan i Leksus“.

- Oni su heroji kontinenta i bilo bi dobro ako biste ponovili ovu molitvu - rekao je Leksus i stavio ruku na grudi.

Bah je ponovio ono što je uradio Rus, pa pročitao molitvu u čast "svetaca“.

- Obraćam se tebi, Bože, da mi pomogneš: pomozi mi da donesem ispravnu odluku. Sveti Vovane i Leksusu, pomozite mi da donesem ispravnu odluku kako bi sprečili  Igre prijateljstva - rekao je Leksus, a za njim su od reči do reči ponovili Bah i Shinas.

Šinas je imao urnebesan komentar posle "molitve“: 

- Sad kad imamo božansko nadahnuće, ništa ne može poći po zlu.
 

Inače, zamenik premijera Rusije Dmitrij Černišenko tvrdi da je veliki broj zemalja zainteresovan za međunarodne Igre prijateljstva i da će učestvovati u njima, uprkos sabotaži i pokušajima MOK-a da zabrani takmičenje. Zbog rata  Rusije na Ukrajinu, ruskim i beloruskim sportistima su zabranjena međunarodna takmičenja, ali sportisti iz te dve zemlje moći će da se takmiče na OI, ali kao neutralni pojedinci, bez zastave, himne i bilo kog drugog obeležja države iz koje dolaze.

Vovan i Leksus poznat je po razgovorima sa brojnim političarima, umetnicima i drugim selebritijima“ od kojih, predstavljajući se da su neko drugi, izvlače važne informacije i priznanja, pa ih plasiraju u javnost. Poznato je da su se našalili sa Premijerom Kanade Džastinom Trudom, predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, čak su svojevremeno su nudili pomoć u izbornoj kampanji sadašnjoj potpredsednici SAD Kamali Haris predstavljajući se kao Greta Tunberg i njen otac, Džordž Buš mlađi priznao im je da bi voleo da vidi Ukrajinu kao članicu NATO-a.