23.04.2024.

21:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Majstorica! Drama za infarkt! Partizan slomio Zvezdu, igraće se peti meč za titulu!

Utakmica "još nije bila ni počela", a Partizan je već imao prednost od pet poena razlike. Crveno-beli su pokušavali da smanje "minus", ali jednostavno nije išlo. U trenucima kada je rival sa druge strane mreže dominirao, Mrdak je bio prava napast po ekipu Ivice Jevtića. Rešenja nije bilo. 

Ipak, u samoj završnici Zvezda je napravila preokret, nekako se činilo da su gosti imali i psihološku prednost, ali ekipa Bojana Janića ipak je uspela da završi set i povede 1:0.

Zvezda je na počeku drugog seta preuzela Partizanov recept iz prve deonice. Start drugog seta pripao je crveno-belima koji su naučili lekciju iz uvodnog seta  i odlučili su da ništa ne prepuste slučaju. Stigli su Jevtićevi momci i do plus 7.

Informer

 

Kao indigom preslikan drugi set, kao i tok prvog. Sada su crno-beli krenuli da tope razliku i stigli do izjednačenja u završnici. Kada su svi mislili da je rešen ovaj deo igre, crno-beli su krenuli u povratak, išli mic u mic, poen po poen i stigli su do izjednačenja u finišu, koji je bio dramatičan. 

Crvena zvezda nije iskoristila dve meč lopte, ali je zato Partizan iskoristio prvu i duplirao vođstvo u setovima.

Dva seta prednosti, rezulaltatska i psihološka prednost na strani Partizana, ali...Crveno-beli su ipak smogli snage da dobiju treći set i ostanu u igri. Na vreme su crveno-beli stigli do plus 5, ali u odnosu na prethodni set ovaj su uspeli da dobiju.

Za razliku od prethodna tri, u četvrtom setu nije bilo značajnije razlike ni za jednu od ekipa. Smenjivalo se vođstvo, rezultatska klackalica je vagala, sve do kraja seta, kada je Zvezda napravila plus tri i na kraju sačuvala prednost i izborila peti set.

Već je odbojkšima bilo jasno da peti i poslednji set odlučuje nastavak serije - Ili će Zvezda uzeti titulu ili ćemo gledati majstoricu!

Započeo je Partizan odlično peti set sa poenima Luke Tadića, nizali su se poeni ali su ih rivali ubrzo sustigli. U jednom trenutku bilo je 9:16, a već u sledećem 13:12 i drama na terenu. Ipak, nisu se dali crno-beli i uspeli su da osvoje još dva poena na svoj servis i tako ostvarili zadati cilj. 

Mnogo preokreta i sve što odbojkaški spektakl može da pruži videli smo u ovom večitom derbiju. Crno-beli su na kraju izborili majstoricu, a meč za trofej igraće se na Banjici u petak.