03.05.2024.

23:09

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zarađivao milione, a sada živi od socijalne pomoći! Nemački golman bankrotirao!

Nije redak slučaj da se fudbaler nakon okončanja igračke karijere suoči sa ozbiljnim finansijskim problemima iako je zaradio ogroman novac jureći za bubamarom. Jedan od najboljih primera za to je i Ajke Imel, slavni nemački reprezentativac koji se nakon penzionisanja nije najbolje snašao. 

Imel je u 19 puta branio za reprezentaciju Nemačke, a u karijeri je nastupao za Borusiju Dortmund, Štutgart i Mančester siti. Zaradio je 63-godišnji as mnogo novca, ali mu to nije mnogo pomoglo budući da već godinama živi od socijalne pomoći u opštinskom stanu u svom rodnom gradu. 

- Prava bitka je da sastavim kraj s krajem... Živim od 1.136 evra mesečno, pola od tog novca ode na kiriju, a druga polovina na ostale troškove. Ponekad mi ostane samo dva evra na računu - ispričao je Imel. 

Slavni nemački golman je 2008. godine bankrotirao i od tada živi potpuno drugačijim životom. 

- Nisam brinuo za novac u prošlosti, živeo sam život. Račun za telefon mi je iznosio 10.000 evra mesečno. Za jedan Božić sam potrošio 26.000 evra za odeću za svoju novu devojku. Milion evra sam dao na kuću, a onda su mi u jednom momentu na vrata zakucali sudski izvršitelji - priseća se slavni golman, a potom dodaje. 

- Radio sam stvari za koje niko normalan ne bi rekao da su istina... Nisam razmišljao o budućnosti, definitivno nisam pravi čovek da upravlja novcem. 

Imel je u dresu Borusije odigrao 247 utakmica, za Štutgart je branio 287 puta, a poslednje dve godine karijere proveo je u Mančester sitiju. Kratko se okušao u trenerskom poslu pošto je od 1998. do 2001. godine predvodio Heilbron.