04.05.2024.

17:24

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pešmalbek: Španija je pod pritiskom, moramo da iskoristimo tu šansu!

Izabranici Borisa Rojevića okupili se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, odakle će u nedelju otputovati u Lalin. Već u sredu ih u španskom gradiću očekuje prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv domaće selekcije (21.00), dok je revanš zakazan za nedelju u novosadskoj hali "Spens" (17.00).

Pivot "orlova" svestan je da u predstojećem dvomeču Španija ima ulogu favorita, ali veruje da on i saigraču mogu da iznenade rivala.

- Uvek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Biće dobro za nas da posle odlične provere u martu u Poljskoj, odemo korak dalje. Iako su Španci favoriti i jako su kvalitetni, mislim da mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo daljeŠpanija će biti pod velikim pritiskom, s obzirom na izuzetno loš rezultat na Evropskom prvenstvu i to bi trebalo da iskoristimo. Idemo tamo da pokušamo da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom pokažemo u najboljem svetlu - rekao je Pešmalbek.

Informer

Dragan Pešmalbek

Osim momka rođenog u Francuskoj, optimizam ne krije ni srednji bek Lazar Kukić (29). Rukometaš Dinama iz Bukurešta je martovske duele propustio zbog povrede, ali sada je konačno na raspolaganju selektoru Rojeviću.

- Očekuje nas izvanredna ekipa. Imaju i nekoliko povratnika, radi se o iskusnim igračima i sigurno da će to biti dve teške utakmice. Od Španije su uvek velika očekivanja i pritisak će biti na njihovoj strani, a mi ćemo, kao i uvek, uz dobar ambijent i atmosferu pokušati da što bolje spremimo utakmicu. Daćemo poslednji atom snage da najpre ostvarimo dobar rezultat u gostima, a potom i da u Novom Sadu, pred punim tribinama, donesemo radost našim navijačima - naglasio je Kukić.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo održaće se iduće godine od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.