Autor: S. M.

11.05.2024.

09:50

Foto: RSS

Sport

Srbija bolja od Hrvatske! Pala treća ekipa sveta

Najefikasniji u redovima "orlića" bili su Simo Šijan sa sedam i Filip Milovanović sa šest postignutih golova. Značajnu rolu u pobedi protiv treće ekipe sveta imao je i golman Nikola Zorić. Revanš je već danas u podne.

Meč je odigran u sklopu priprema za Evropsko juniorsko prvenstvo (10. - 21. jula, Slovenija), a selektor Đorđe Teodorović nije skrivao oduševljenje zbog trijumfa.

Informer

Zadovoljan: Selektor Đorđe Teodorović

- Sjajan doživljaj! Ovi momci pokazuju da mogu na terenu, Vranje pokazuje da može van terena - meni je srce puno. Od prvog do poslednjeg trenutka smo kontrolisali utakmicu i to je ono što je test, da u ovako jakim utakmicama možemo da igramo kvalitetno. Nemam zamerke, samo reči hvale, ali nema mesta euforiji - izjavio je selektor.

Kapiten "orlića" Aljoša Damjanović srećan je načinom na koji se njegova ekipa borila.

- Radimo vredno, svi do jednog. Sve te sitne probleme koje imamo, kao što su povrede, trudimo se da zanemarimo i da pružimo maksimum kada igramo za reprezentaciju. Bilo da igramo protiv poslednje ekipe ili šampiona, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno. Hvala selektoru što mi je ukazao poverenje da budem kapiten ovih momaka. Prošle godine sam sticao iskustvo gledajući i igrajući sa Kosom, Stefanom Dodićem, Matijom Dodićem, Zečevićem. Ove godine imam veću odgovornost, ali sve je lakše uz ove momke koji mi mnogo pomažu - dodao je Aljoša Damnjanović.