12.05.2024.

11:11

Foto: profimedia

Sport

Bivšem šampionu preti zatvor! Habib duguje milione za porez

Ruski portal "Sport-express" prenosi da Habib duguje na ime poreza 306 miliona rubalja, što je oko tri miliona evra, pa su mu sva sredstva na bankovnim računima zamrznuta.

Kako navode tamošnji mediji moguće kazne su: zatvor do tri godine za zločine počinjene od strane pojedinca, zatvor do šest godina za službenike pravnih lica, zabrana obavljanja određenih aktivnosti tokom tri godine, novčane kazne u iznosu od 200.000 do 500.000 rubalja ili u iznosu jednakom zaradi ili sličnom prihodu počinioca tokom jedne do tri godine.

Ruski "Mash" navode da je Nurmagomedov odustao od vlasništva nad nekoliko firmi, pri čemu su njegovi rođaci i bliski saradnici navodno ostali na čelu u određenim slučajevima. Taj njegov potez bio je sumnjiv Federalnoj poreskoj službi Rusije koja je reagovala i pokrenula istragu protiv bivšeg UFC šampiona. Tokom inspekcije su otkrivena određena neslaganja u dokumentima, što je dovelo do zatvaranja nekoliko firmi.

Informer

Takođe, Rusi ističu da njegovoj kompaniji za promociju mešovitih borilačkih veština, Eagle Fighting Championship, računi nisu blokirani. Zbog skandala se oglasio Habibov ujak Magomed Nurmagomedov i poručio da nema istine u spekulacijama koje su se pojavile u medijima..

- Sve je laž - poručio je Magomed za Match TV.

Habib retko govori o svojim poslovima, ali je jednom prilikom otkrio da nije mnogo uključen, da ima ljude koji rade za njega.

- Moji vlastiti poslovni projekti? Imam ljude koji  rade za mene, ali pokušavam i sam da se uključim. Najbesmislenija stvar su mi recimo kriptovalute. Danas raste, sutra pada... - rekao je nedavno.