13.05.2024.

22:41

Foto: Privatna arhiva

Sport

Srbija sa petoricom rvača na OI! Pola posla odrađeno, sad Pariz i napad na medalje!

Poslednju olimpijsku normu obezbedio je Georgij Tibilov, koji je pre nekoliko dana u Istanbulu u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom na završnom turniru svetskih kvalifikacija za OI osvojio treće mesto i tako overio vizu za Pariz.

- Priželjkivali smo da u Parizu imamo petoricu rvača i u tome smo uspeli. Ostvarili smo veliki uspeh, ali sada smo samo na pola puta - izjavio je danas predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić i dodao: 
- To je fenomenalna stvar za Srbiju i naš rvački sport. Tek pola posla smo odradili, jer predstoji nam da učinimo sve kako bismo se iz Francuske vratili sa što većim brojem olimpijskih medalja i tako nastavili niz osvajanja odličja na velikim takmičenjima.

Predsednik RSS predvodio je delegaciju Saveza u Istanbulu i veoma je zadovoljan onim što su prikazali srpski reprezentativci.

Informer

 

- Konkurencija na turniru u Turskoj bila je zaista žestoka. Učestvovao je veliki broj vrhunskih rvača, a Tibilov je uspeo da zabeleži čak pet pobeda i kroz repasaž stigne do željenog cilja. U četvrtfinalu je izgubio od Rusa koji mu ne leži, ali se zaista borio kao lav i zasluženo je nagrađen za veliki trud - dodao je Šabić.

Osim Tibilova, na turniru u Istanbulu učestvovali su još Viktor Nemeš (do 77kg), Mihail Kadžaja (do 97kg) i Boris Petrušić (do 130kg).

Informer

Georgij Tibilov

- Mihail Kadžaja i Viktor Nemeš bili su jako blizu, ali na žalost nisu uspeli da se plasiraju. Zaustavljeni su u četvrtfinalu. Sa druge strane Petrušić je izgubio u prvom kolu, ali on je veoma mlad, pred njim je sigurno lepa budućnost. U njega dosta ulažemo, jer vidimo da poseduje veliki potencijal, ali moraće još mnogo da radi i stiče preko potrebno iskustvo - naveo je predsednik RSS.

Fokus u radu Rvačkog saveza Srbije u narednom period biće da se obezbede najbolji mogući uslovi za pripreme za OI.

- Planirane su tronedeljne prireme u Španiji u Sijera Nevadi. Takođe, učestvovaćemo i na renking turniru u Budimpešti, koji će biti jako važan, jer će od rezultata na tom takmičenju u značajnoj meri zavisiti i žreb za OI - zaključio je Šabić.