15.05.2024.

19:19

Foto: EPAIMAGES

Sport

Prodata Šumaherova kolekcija satova za više od četiri miliona!

Više od decenije prošlo je od kako je proslavljeni vozač Formule 1 - Mihael Šumaher, doživeo tešku povredu tokom skijanja. Slavni Nemac od tada se nije pojavljivao u javnosti, a njegova porodica sav stečeni kapital uložila je u njegovo lečenje. Najaktuelnije dešavanja odvilo se u Ženevi gde je Šumaherova kolekcija satova prodata na aukciji. 

Kako prenose evropski mediji, porodica Mihaela Šumahera je aukcijskoj kući "Christie's" ustupila satove kako bi oni bili prodati. Osam časovnika našlo se na aukciji, a nakon višesatnog nadmetanja kolekcija legendarnog vozača Formule 1 prodata je za 4.000.000 švajcarski franaka, odnosno, 4.410.000 dolara. 

Među satovima našli su se primerci Rolexa, F.P. Journea i Audemarsa Pigueta. Najviše interesovanja privukao je sat koji je Šumaher dobio od Ferarija sa ugraviranom posvetom za sedmostrukog šampiona Formule 1. Kupac je za njega morao da izdvoji oko 1.500.000 švajcarskih franaka.

"Kolekcionari su bili izuzetno srećni kada su otkrili ove satove pune istorije", rekao je voditelj aukcije. 

Najviše novca porodica Šumeher zaradila je od sata marke Filip Patek koji je kupca koštao oko 2.700.000 dolara! Reč je o modelu napravljenog od roze zlata i spada u vintage kolekciju.