18.05.2024.

23:29

Foto: epaimages

Sport

Kolaković odredio spisak za Ligu nacija! Srbi kreću po olimpijsku vizu!

Kormilar našeg nacionalnog tima najavio je da će u Brazil povesti najjaču ekipu koja će biti efikasna na terenu, budući da će se preko rang liste odlučivati poslednji učesnici Olimpijskih igara koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta u Parizu. 

Seniori Srbije će prvi meč odigrati protiv Irana u četvrtak, 23. maja od 2.00 časa po našem vremenu. Potom će odmeriti snage sa Japanom, takođe u četvrtak, 23. maja, ali od 23.30 sati.  

Treći rival našoj ekipi biće domaćin, u subotu 25. maja od 2.00 po srednjeevropskom vremenu, a četvrti Nemačka u nedelju, 26. maja od 19.00 časova. Osim Srbije i domaćina, u Brazilu će igrati i Italija, Argentina i Kuba

Na spisku Igora Kolakovića za mečeve u Rio de Žaneiru našli su se:

Tehničari: Vuk Todorović i Nikola Jovović.

Korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić.

Libera: Milorad Kapur i Vukašin Ristić.

Blokeri: Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković i Nemanja Mašulović.

Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić i Pavle Perić.

Informer

 

Pripreme su bile kratke, svi igrači su posle obaveza u klubu došli u reprezentaciju. Bitno je da smo svi na okupu. Utakmice u Italiji su pokazale dosta toga dobrog, ali i slabosti. Nemamo puno vremena za ispravku, fokusiraćemo se na sve stvari koje trebamo da izmenimo i nadam se da ćemo ispuniti cilj, a to je viza za Pariz - istakao je selektor Kolaković.

Druga sedmica će se odigrati od 4. do 9. juna, a Srbija će prvi meč u Otavi, odigrati u sredu, 5. juna od 22.30 časova po našem vremenu protiv Holandije. Izabranici Igora Kolakovića će drugu utakmicu odigrati u subotu, 8. juna od 2.00 časa po našem vremenu protiv SAD, a treću u protiv Argentine u nedelju, 9. juna od 2.00 časa. Poslednji u nizu, četvrti meč će igrati u Otavi protiv Kanade, domaćina turnira, u noći između nedelje, 9. juna i ponedeljka, 10. juna u ponoć. Osim njih, u Kanadi će još igrati i Italija, Francuska i Kuba.

"Orlovi" će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Prvi rival Srbiji u Sloveniji biće Kuba u sredu, 19. juna od 16.30. Drugi meč odigrati protiv Turske u petak, 21. juna od 20.30 časova. Treći rival naših odbojkaša biće Poljska u subotu, 22. juna od 16.30 časova, dok će četvrti protivnik biti Slovenija u nedelju, 23. juna od 20.30. Osim njih, u Ljubljani će još igrati Italija, Argentina i Bugarska.