22.05.2024.

13:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Angelini "knedla u grlu" na pomen Olimpijskih igara! Vauu!

Mlada 18-godišnja atletičarka, prošle godine je postala evropska juniorska šampionka, a sada će prvi put učestvovati na smotri najboljih sportista sveta.

- Nekolicina nas će krunistati ovu sezonu na Olimpijskim igrama što mi je i dalje, vau! Nemam neku jaču reč da izrazim svoje zadovoljstvo i ponos što sam...malo mi je teško da pričam o tome. Ponosna sam na sebe što sa 18 godina mogu da se nazovem olimpijcem. Mogu da obećam u moje ime i u ime mojih kolega da ćemo nastaviti marljivo da radimo i treniramo! - poručila je Topićeva u emotivnom izlaganju kojim je najavljena nova sezona.

Informer

 

Naslednica legendarnog Dragutina Topića već je započela sezonu odličnim nastupima u Dijamantskoj ligi, kada je postavila novi nacionalni rekord u skoku uvis.

- Ova sezona koja je počela pre nekoliko dana biće vrlo zahtevna i zanimljiva. Ja sam je započela na lep način, sa dve pobede na mitinzima Dijamantske lige u Dohi i Marakešu. Uspela sam da postavim novi nacionalni i lični rekord (198 cm) o zbog toga mi je vrlo drago. Nema mnogo vremena za slavlje, već narednog vikenda očekuje nas Balkansko prvenstvo, a zatim i Evropsko prvenstvo - istakla je Angelina Topić.

Informer

 

Podsećamo, do sada su tri srpske atletičarke ispunile normu za nastup na Igrama u Parizu - Ivana Španović i Milica Gardašević u skoku udalj, odnosno Angelina Topić u skoku uvis.