Autor: Informer.rs

23.05.2024.

09:29

Foto: ISF

Sport

Fantastične vesti! Srbija blizu dobijanja organizacije Školarijade 2025.

Srpska delegacija, koju je predvodio predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, podnela je kandidaturu za organizaciju Školarijade 2025. i velike su šanse da Beograd dobije takmičenje.

Dalijen je ujedno ovih dana domaćin Svetskog kupa u fudbalu za srednkoškolce, gde nastupa i Srbija u konkurenciji dečaka. 


- Posle fantastične ceremonije otvaranja na predivnom stadionu i početka takmičenja, održali smo puno važnih sastanaka. Razmatrane su mnoge teme za unapređenje škoskog sporta generalno. Školski sport je u velikom broju zemalja sveta postao prepoznatljiv i bez njega se ne može. Prezentovao sam video materijal o Zlatiboru, koji je fantastična destinacija za organizaciju školskih međunarodnih takmičenja. Izvršni odbor je bio fasciniran našom najpoznatijom turističkom destinacijom i dao saglasnost da ukoliko Vlada Republike Srbije odobri organizaciju najvećeg svetskog školskog takmičenja, Srbija bude domaćin Školarijade 2025. - istakao je Željko Tanasković.

Informer

Proslavljeni bivši srpski odbojkaš objasnio je potom šta predstavlja Školarijada i koliki je značaj organizacije ovakvog takmičenja.

- Školarijada okuplja oko 5.000 dece osnovnog školskog uzrasta u oko 20 sportova. Posebno sam istakao da imamo veliku pomoć države Srbije i Grada Beograda, i da na to treba da se ugledaju druge države. Sport kod mladih je nešto što utiče na zdravo odrastanje - rekao je Tanasković. 

Delegacije Kine i Srbije potpisale su u Dalijenu Memorandum o saradnji u školskom sportu.