26.05.2024.

17:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Stravičan sudar u Monte Karlu! Perezov bolid potpuno smrskan! (VIDEO)

Stravičan incident dogodio se danas na startu trke u Monte Karlu. Vozač Hasa - Kevin Magnusen, katastrofalno je reagovao na ulasku u drugu krivinu, udario Serhija Pereza, a potom je bolid meksičkog vozača potpuno smrskao Niko Hulkemberg... 

Magnusen i Hulkenberg su trku u Monte Karlu startovali iz poslednjeg reda pošto su nakon kvalifikacija bili diskvalifikovani. Razlog - nepodobnost njihovih bolida tehničkim regulativama... Perez je započeo tik ispred njih budući da je katastrofalno vozio tokom kvalifikacija. 

Magnusen je imao plan da na startu trke pokuša da pobegne sa začelja, ali mu je na ulasku u drugu krivinu proklizao bolid i zakucao se u Pereza. Niko Hulkemberg je samo nekoliko trenutaka kasnije naleteo na sudar i potpuno smrskao bolid Red Bula. Na svu sreću - sva tri vozača su dobro! 

Nekoliko trenutaka kasnije došlo je do novog incidenta - Esteban Okon i Pjer Gasli su se "zakačili", a vozač Alpina je odustao od trke. 

Budući da se sve dešavalo u prvom sektoru, Formula 1 rešila je da restartuje trku i nakon što je rusvaj sklonjen sa piste trka je počela.