29.05.2024.

20:25

Foto: Vaterpolo savez Beograda

Sport

Stravičan napad na vaterpoliste u Crnoj Gori! Huligani ih jurili mačetama i bejzbol palicama!

Kako se navodi u saopštenju, napadači su koristili mačete i palice, a jedan prvotimac ovog kluba doživeo je teške telesne povrede.

Sve se desilo juče u popodnevnim časovima, a klub iz Podgorice u saopštenju opisao je šta se sve dešavalo. Prema njihovim navodima, jedan od vaterpolista teže je povređen, a njegov indentitet nisu želeli da otkrivaju.

"Nakon završenog treninga, grupa vaterpolista krenula je kućama. U tom trenutku napadnuti su od strane više NN lica, koja su na glavama imali fantomke, a u rukama mačete i bejzbol palice. Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srbne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak", saopštila je Budućnost.

Kako se dalje navodi, čitav slučaj sada je u rukama policije.

"Potrebno je da prestanemo razmišljati da li naša deca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu deca. Ceo slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu", poručuju iz Budućnosti.