30.05.2024.

21:50

Foto: KIK BOKS SAVEZ SRBIJE

Sport

Prvo osvajanje Balkana, a onda Svetski kup: Srpska reprezentacija pred novim izazovom

Pred kik-bokserima Srbije je novi izazov. Od 31. maja do 2. juna u Baru biće održan Balkanski šampionat, a naša kik-boks reprezentacija učestvovaće sa ukupno 24 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji juniora i seniora.

Na Balkanijadi će se takmičiti 226 kik-boksera iz osam zemalja, a već po običaju od srpskih boraca se očekuju dobri rezultati i veliki broj medalja.

Informer

 

- Prijavili smo takmičare u disciplinama lou-kik, K1 i kik-lajt, jednoj od disciplina kik-boksa na tatamiju -  kaže selektor kik-boks reprezentacije Srbije Siniša Vladimirović i dodaje:

- Očekivanja i ambicije su po tradiciji najveća moguća. Nadamo se dobrim rezultatima, ali pre svega kvalitetnim predstavama naših takmičara. Za ovaj turnir selektirali smo mešovitu ekipu, jer imamo neke nove borce koji će dobiti priliku da debituje u državnom timu. Takođe, neke iskusnije reprezentativce smo odlučili da odmorimo, jer nas za dve nedelje, tačnije od 11. do 17. juna u Budimpešti očekuje i učešće na Svetskom kupu u Budimpešti - zaključio je Vladimirović.