31.05.2024.

22:30

Foto: AP/Photo

Sport

Kad je već u Parizu: Novak ispraća jednog od najboljih svih vremena u penziju! (VIDEO)

Rođeni Nišlija i reprezentativac Francuske je jedan od najboljih rukometaša svih vremena, a klupsku karijeru okončao je trijumfom koji je doneo šampionsku titulu Parižanima. S obzirom da je u komšiluku zbog nastupa na Rolan Garosu, Đoković se našao među mnogobrojnim navijačima koji su ispunili dvoranu "Bersi" kako bi se poklonili Nikoli po poslednji put.

Među poznatim licima našao se i Dragan Mladenović, Olimpijski i Svetski rukometni šampion sa reprezentacijom Jugoslavije.

Karabatić je za Parižane debitovao u polufinalu Kupa Francuske sa samo 17 godina. Iako mu je od početka predviđana blistava karijera, malo ko je očekivao ovoliko uspeha za nesuđenog reprezentativca Srbije.

Od bavljenja rukometom oprostiće se nakon Olimpijskih igara, na kojima će Francuzi pokušati da odbrane zlato pred domaćom publikom i tako na najbolji mogući način okončaju jednu eru sa Karabatićem u sastavu.

Što se Đokovića tiče, on već sutra izlazi na teren ( ne pre 20.15), a rival će mu biti Lorenco Muzeti u 3. kolu Rolan Garosa.