16.06.2024.

13:12

Foto: Tanjug/AP

Sport

Odbojkašice pretrpele poraz od Italije, Srbiji 11. mesto u Ligi nacija!

Bez obzira na rezultat, naše najbolje odbojkašice pružile su odličan otpor Italiji, koja je na ovom meču bila ubedljivi favorit. Srpkinje su igrale požrtvovano i konstantno su vršile pritisak na rivalke, kako bi ostvarile što bolji rezultat. Uspele su da osvoje jedan set, a malo im je nedostajalo da stignu i do boda.

Naš nacionalni tim predvodile su Vanja Bukilić sa 17 poena, Vanja Ivanović sa 14 i Nataša Čikuc sa upisanih 10 poena. Sa druge strane, najbolje u redovima italijanske reprezentacije bile su Alis Karlota Degradi i Ekatarina Antropova sa po 17 poena.

Informer

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Srbija je u konačnom plasmanu VI Lige nacija zauzela 11. mesto. Tokom prve dve sedmice takmičenja, naše odbojkašice igrale su u kombinovanom sastavu, dok su u poslednjoj sedmici igrale igračice iz domaćeg prvenstva. Seniorke Srbije nisu igrale protiv reprezentacija SAD, Nemačke i Koreje u interkontinentalnom delu.

Finalni turnir održaće se od 20. do 23. juna, u dvorani Huamrak u Bangkoku, a na njega će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.