18.06.2024.

21:00

Foto: KIK BOKS SAVEZ SRBIJE

Sport

Dominacija! Srpskim kik bokserima 43 odličja na Svetskom kupu!

Muška i ženska reprezentacija Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji otputovala je u Budimpeštu na prestižni Svetski kup sa 46 takmičara, a iz glavnog grada Mađarske vratila se sa čak 43 medalje.

U izuzetno jakoj konkurenciji čak 2.250 kik boksera iz celog sveta naši reprezentativci osvojili su 17 zlatnih, 11 srebrnij i 15 bronzanih odličja.

- Utisci su izvanredni. Takmičilo se mnogo novih reprezentacija sa sjajnim takmičarima, ali pokazali smo visok nivo kvaliteta i zasluženo smo osvojili veliki broj medalja - sumira utiske iz Budimpešte predednik Kik boks saveza Srbije Duško Basrak i potom dodao:

- Bilans odličja je mogao da bude još impresivniji, jer u nekim mečevima u kojima se lomio rezultat nedostajalo nam je i malo sreće. Takođe, prema priznanju zvaničnih lica bilo je nekih kardinalnih sudijskih grešaka, ali generalno moramo da budemo više nego zadovoljni. Turnir je bio besprekorno organizovan, u dvorani se nalazilo čak pet ringova tako da će ovo biti dragoceno iskustvo za naše borce - konstatovao je Basrak.

Selektor srpskih kik boksera Siniša Vladimirović nije želeo da izdvaja nikoga pojedinačno:

- Moram da pohvalim ceo tim. Pokazali smo visok stepen zajedništva, međusobno su jedni drugima pružali podršku i zaista njihovo ponašanje i zalaganje u ringu služi nam na čast i ponos. Ovo je bila odlična provera i slika je sada mnogo jasnija. Većina reprezentativaca je potrvdila status, a neki će morati da traže i čekaju drugu priliku - zaključio je Vladimirović.