21.06.2024.

22:28

Foto: profimedia

Sport

Pariz je sve bliži! Odbojkaši posle preokreta srušili i Tursku

Izabranici Igora Kolakovića ovim trijumfom sačuvali su pol poziciju u trci za olimpijsku vizu u odnosu na selekciju Kube, direktnog rivala u borbi za Pariz. Mesto na OI izboriće jedna od dve pomenute selekcije koja na kraju bude bolje plasirana na zvaničnoj rang listi. 

Našim momcima preostaje da do kraja odigraju mečeve sa Poljskom i domaćinom Slovenijom, dok Kubance očekuje duel sa Poljacima. U slučaju da ne bude iznenađenja u tim mečevima i srpski odbojkaši upišu pobede plasiraće se na Olimpijske igre. 

Pritisak koji je nosio ovaj meč, očigledno je uticao na izabranike Igora Kolakovića na početku meča. Mučili su se naši odbojkaši sa prijemom, nije funkcionisao ni napad, što su Turci iskoristili i već sredinom seta se odlepili na četiri poena prednosti. Pokušavali su Srbi da se vrate u igru, ali su nastavili da greše, pre svega na servisu, pa je rival dobio prvi seta sa 25:20. 

Informer

 

Nastavak je doneo daleko bolju igru naše selekcije. Konačno je proradio servis, pre svih pogađali su Luburić i Kujundžić i stekli ranu prednost - 6:4. U tim trenucima crveni karton dobio je naš korektor, pošto su se pobunili nakon jednog poena.

Ipak, to nije omelo naše odbojkaše da nastave da održavaju prednost, ali nije se predavala ni Turska. Držali su korak za našim timom sve do sredine seta, kada je četa Igora Kolakovića dodala gas, i uz odlične servise Ivovića i Podraščanina stigla do izjednačenja u setovima - 25:19.

Informer

 

Naši odbojkaši su fanastično otvorili treći set, diktirali su ritam i ekspresno poveli sa 11:6. Održavali su nekoliko poena prednosti sve do završnice seta, kada su dozvolili rivalu da serijom poena se vrati u igru i izjednači na 23:23.

Srbe je pre svi mučio sjajnim servisima Mert Matić, odbojkaš poreklom iz Bosne i Hercegovine. Ipak, uspeli su Kolakovićevi puleni da izdrže nalet Turaka, a onda su poenom Kujundžića, a onda i as servisom Luburića dobili i treći period igre sa 25:23.

Informer

Četvrti set bolje je otvorio protivnik i poveo sa 6:4 na startu. Ipak, nisu srpski odbojkaši dozvolili Turcima da se previše razigraju, naprotiv naterali su ih na seriju grešaka, posle kojih su došli do preorketa i vođstva od 9:7. Proradio je Ivović, pa je Srbija serijom poena odlepila i na 16:12, posle čega je bilo evidentno da se rival predao. Naši momci su na kraju rutinski priveli meč kraju i upisali još jednu vrednu pobedu.