Autor: S. M.

23.06.2024.

12:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Pobedio tumor, pa doneo Srbiji dve medalje u Beogradu! Neverovatna priča našeg plivača

Barna je na kontinentalnom šampionatu najpre osvojio bronzanu medalju na 100 metara slobodnim stilom, a potom i sa štafetom 4x100 metara postao šampion Evrope.

Živi i trenira u Americi, ali Subotičanin nastupa pod zastavom Srbije.

Njegov put ka uspehu nije bio lak jer se borio sa tumorom bubrega.

Dijagnozu je dobio u junu 2019, a kako otkriva, nije mu bilo nimalo prijatno.

- U tom trenutku je to bila jako neprijatno, a sve sam saznao mesec dana prije odlaska na Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Onda sam razmišljao šta da radim. Savetovao sam se sa puno lekara, a svi su mi rekli da to, ipak, nije toliko opasno i da mogu da odem na Svetsko prvenstvo i da plivam. Nakon toga, i poslije konsultacija sa mnogobrojnim lekarima, odlučio sam da se operišem u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamošnji lekari su uradili fenomenalan posao i nakon dva, tri meseca sam se vratio u bazen i nastavio da treniram - rekao je Barna jednom prilikom za ATV Banja Luka.

Iz svega je izašao jači i najbolje rezultate je počeo da postiže nakon borbe sa zdravljem.

- To je bila jedna prepreka koja mi je dala više snage nakon svega. To je bila jedna stvar u prošlosti i sada samo guram napred i naporno treniram. Najbolje rezultate sam počeo da postižem nakon svega što se desilo i mislim da sam dobio neku veću mentalnu snagu. Psihički sam postao jači. Iako je to sve bilo jako loše, na kraju je ispalo sve dobro - dodao je Barna.

Naš plivač predstavljaće nas i na Olimpijskim igrama u Parizu narednog meseca.