Autor: Informer.rs

25.06.2024.

07:52

Foto: ISF

Sport

Srpski dečaci na velikom ispitu! Spekakl u Makau

Posle obraćanja domaćina, takmičenje je otvorio predsednik Svetske federacije za školski sport Gabrijel Petrinka. Prepuna hala pozdravila je i sve učesnike kao i članove borda ISF, među kojima je bio i Željko Tanasković.

Posle svečanog otvaranja Makao je u prvoj utakmici bio bolji od Indije. Reprezantaciju Srbije predstavlja gimnazija iz Kraljeva, a momci koje predvodi profesor trener Adamović veruju da će na najbolji način predstavljati svoj grad i državu Srbiju.

Prvi meč igraćemo protiv Brazila, koji je izgubio od Ugande. 

- Fenomenalno otvaranje je iza nas. Bravo za domaćine. Našim momcima želim da se pokažu u najboljem svetlu a ako se ukaže prilika naravno i da osvoji medalju. Ovakva takmičenja pamte se za ceo život. Savez za školski sport se potrudio da im obezbedi lep put i smeštaj sa ostalim ekipama. Sada je na momcima da dobro igraju, ali i da se druže sa ostalim timovima a ovde su dečaci i devojčice sa svih kontinenata. Ovim putem želim da dam i zahvalnost državi Srbiji i Ministarstvu sporta, bez čije finansijske pomoći, školski sport ne bi mogao da nas predstavlja svuda u svetu na sjajan način - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Informer

U Makau je i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. On je juče predsedniku ISF Petrinki, uručio majicu sa logom Grada Beograda.