26.06.2024.

21:13

Foto: profimedia

Sport

Kolaković o rivalima Srbije na OI: Dobra grupa, pobićemo se sa svima!

Naši odbojkaši su smešteni u grupu A, zajedno sa reprezentacijama Slovenije, Francuske i Kanade. Već u narednih par dana biće poznati i tačni termini mečeva u grupi, ali se pretpostavlja da će srpska reprezentacija na startu igrati protiv domaćina, verovatno 27. jula.

Selektor Igor Kolaković, po treći put predvodiće našu reprezentaciju na najvećoj smotrskoj smotri. 

- Želim da kažem da će odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu biti najkvalitetniji ikada. Tu je 11 reprezentacija od prvih 12 sa svetske rang-liste, plus Egipat, koji je na poslednjem kvalifikacionom turniru u Japanu pobedio domaćina i ostavio odličan utisak, u većini ostalih mečeva - poručio je Kolaković.

Informer

 

Kolaković smatra da je pred njegovim timom veoma težak zadatak, ali da će na takmičenje doći maksimalno spremni kako bi odgovorili rivalima iz grupe.

- Očekuje nas ujednačena borba… baš kakva je i naša grupa sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom. Domaćin je jedan od najvećih kandidata za zlatnu medalju, Slovenija je bila najbolja reprezentacija ove godine u Ligi nacija, a Kanada petoplasirana, napravivši puno dobrih rezultata, pobedivši čak i Ameriku. Mislim da smo bliski kvalitetom Kanadi i Sloveniji, dok sa Francuskom ove godine nismo igrali. To je dobra grupa za nas, imaćemo mogućnost da se pobijemo sa svima u grupi i da tražimo put do četvrtfinala. Biće teško, kvalitet je izuzetan. Na Olimpijske igre će svi doći maksimalno spremni i svi će gajiti iste ambicije. Pred nama je jako zanimljivo takmičenje, kako u našoj, tako i u ostalim grupama - rekao je selektor Srbije.

Kada je reč o ostalim selekcijama u grupnoj fazi, grupu B čine Poljska, Italija, Brazil i Egipat, dok su u grupi C, Japan, Nemačka, Sjedinjene Američke Države i Argentina.