30.06.2024.

09:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Monstruozan nokaut! Spektakularan udarac nogom u glavu (VIDEO/FOTO)

Prohaska je nekako izdržao prvu rundu, ali mu u drugoj nije bilo spasa. Mada, teško uzdrman je završio na podu, ali ga je zvono za kraj runde spasilo, pa je ušao u drugu rundu. 

U nastavku nije imao sreće, pa nije uspeo da se vrati na noge posle nokdauna u koji ga je bacio Brazilac. Pereira je dobio šansu i odmah je iskoristio, usledio je brutalan udarac nogom u glavu, a dezorjentisani Prohaska je ostao kao upokan u mestu, dok je Pereira sa nekoliko razornih udaraca završio posao. Nije na odmet pomenuti da je druga runda trajala 12 sekundi. 

Pereira je upisao osam pobeda u devet nastupa pod okriljem UFC-a. Titulu prvaka osvajao je u dve različite težinske kategorije, a pojas u poluteškoj kategoriji već je dva puta obranio.

U profesionalnoj karijeri odradio je 13 profesionalnih borbi i ima učinak od 11 pobeda i dva poraza. Izgubio je prvi profesionalni meč, zatim pobedio sedam puta - od čega je poslednji meč bio protiv slavnog Izraela Adesanje. Sdruge strane, Prohaska ima 30 pobeda i pet poraza u profesionalnim borbama, a od 2015. godine do danas pobeđivao ga je samo Pereira.