07.07.2024.

09:39

Foto: profimedia

Sport

Tuga! Poginuo sportista, imao je samo 24 godine! Pijana žena ubila NFL zvezdu

Džekson, ruki ekipe Minesota Vikingsa, i bivši saigrači Entoni Liton Džunior (24) i Izaja Hejzel (23), poginuli su u subotu rano ujutro u saobraćajnoj nesreći u Aper Marlborou, prenose američki mediji.

Automobil u kojem su se nalazili udario je drugi automobil čiji je vozač, prema navodima policije, vozio prebrzo i pod uticajem alkohola. Kajrijeva majka Eboni je potvrdila tragične vesti koje je dobila u ranim jutarnjim satima. Džekson i Hejzel su bili mrtvi na licu mesta, dok je Lajton prevezen u bolnicu, ali je tamo nažalost preminuo.

Informer

U poslednjoj godini koledž karijere, defanzivac je branio boje Daksa, ekipe Univerziteta u Oregonu, u prvoj diviziji NCAA šampionata pred ovogodišnji NFL draft. Te 2023. dobio je mesto u prvoj ekipi idealne postave Pac-12 konferencije. Franšiza iz Mineapolisa izabrala je Džeksona kao 108. pika u četvrtoj rundi. Kako navodi ESPN, stručni štab Vikinga ozbiljno je razmatrao stradalog momka za startera na poziciji kornerbeka. Povodom tragičnog događaja oglasio se i NFL.

"NFL porodica je tužna i potresena zbog smrt rukija Minesote Vajkingsa Kajrija Džeksona. Naše misli su sa porodicama i izjavljujemo saučešće, svima koji su pogođeni ovom tragedijom", navodi se u objavi NFL-a.

Policija je utvrdila da je žena po imenu Kori Klingman vozeći automobil marke "Infiniti" pokušala da se prestroji velikom brzinom i tada udarila "Dodž Čardžer". Automobil stradalih mladića udario je u drugo vozilo i posle udaranja u još nekoliko prepreka zaustavljen. Ssumnja se da je Klingman vozila pod dejstvom alkohola. Ona je bila u automobilu sa još dve osobe i niko više nije povređen u udesu, pa ni osobe u trećem automobilu.