07.07.2024.

17:50

Foto: ATA Images

Sport

Nova medalja za Angelinu! Izjednačila i državni rekord

Uvertira za Olimpijske igre u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta) bila je odlična - Angelina Topić (18) je danas baš u francuskoj prestonici, na mitingu Dijamantske lige, stigla do još jedne medalje, ovog puta bronzane!

Supertalentovana ćerka našeg čuvenog asa Dragutina Topića ujedno je izjednačila lični i državni rekord u disciplini skok uvis, pošto je iz trećeg pokušaja preletela visinu od 198 centimetara. Ipak, nije mogla da preskoči 201, a u tome su uspele samo Jaroslava Mahučik i Nikol Olislegers iz Australije.

Informer

Angelina Topić

S druge strane, u "gradu svetlosti" svedočili smo pisanju istorije. Posle 37 godina pao je svetski rekord u skoku uvis od 209 centimetara, koji je od 1987. držala bugarska atletičarka Stefka Kostadinova.

Nadmašila je Ukrajinka, mlada Jaroslava Mahučik (22), koja je preskočila visinu od 210 centimetara. Kasnije je probala dodatno da pomeri granicu, ali nije uspela ni 211, a ni 213 centimetara. Bez obzira na to, uzela je zlatnu medalju Dijamantske lige, puna je samopouzdanja i na Olimpijske igre sigurno dolazi po još jedno odličje.