07.07.2024.

17:55

Foto: Reuters

Sport

Britanac najbrži na Silverstonu! Hamilton pobedio posle skoro tri godine

Britanac je tako slavio pred svojim navijačima, a ovo mu je prvi trijumf posle više od tri godine, tačnije od trke vožene u Saudijskoj Arabiji 2021. godine. Ujedno, Hamilton je postao prvi vozač sa najviše pobeda na jednoj trci, pošto je na stazi u Silverstonu do sada devet puta slavio. 

Izuzetno uzbudljiva trka viđena je na stazi Silverston, smenjivali su se promenljivi uslovi, od kiše do sunca, a na kraju se najbolje snašao Britanac. 

Informer

 

Trku je sa pol-pozicije poveo Džordž Rasel, ispred kolege Hamilton, dok je Ferštapen krenuo kao četvrti. Dvojac Meklarena diktirao je ritam u uvodnih 10 krugova, ali kada je kiša počela da pada sve se promenilo. Hamilton je prestigao svog klupskog kolegu, ali su obojica napravila grešku vozeći u izuzetno teškim uslovima, pa su ih pretekli Noris i Pjastri.

Informer

 

Odlasci u boksove sredinom trke doneli su nove promene na stazi, dok je Rasel zbog problema sa vodom u bolidu morao da odustane od daljeg trkanja. Noris je i dalje vodio u trci, ali mu je Hamilton konstantno pretio, a onda iskoristio i grešku u boksu Meklarena da u 40. krugu pretekao lidera. 

Od tog trenutka Ferštapen, koji je bio trećeplasirani krenuo je u poteru za Hamiltonom i u 49.- krugu uspeo da prestigne drugoplasiranog Norisa. Ipak, sreća po sedmostrukog šampiona trke, Holanđanin je upao u gužvu na stazi, pa nije uspeo da mu se približi do kraja trke.