18.07.2024.

19:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Ni 35 poena Tijane Bošković nije bilo dovoljno! Odbojkašice Srbije izgubile od Dominikane

Posle pet uzbudljivih setova, svetske šampionke su poklekle pred selekcijom sa Kariba, koja je posle četiri poraza uspela da upiše trijumf. Protivnice su preokrenule prvi set i povele sa 1:0, jasno stavljajući do znanja našim devojkama da neće biti lako. Iako je naša ekipa pre meča nosila epitet favorita, na kraju se ipak ispostavilo da ishod nije takav kakav se očekivao - 25:21.

Ipak, u drugom setu, Srpkinje su rešile da pokažu svoju dominaciju, a posebno odbojkašica Ezačibašija Tijana Bošković koja je predvodila ekipu. Izabranice Đovanija Gvidetija su bile silovite i ostavile Dominikanke na samo 11 poena - 25:11.

U trećem setu postava Drča, Bošković, Uzelac, Buša, Stevanović, Aleksić uz libero Jegdića, pokazala je izuzetnu borbenost. Nakon što su jurile zaostatak od 18:14, uspele su da spasu dve set lopte i na kraju osvoje set i preokrenu vođstvo na 2:1.

Činilo se da će Srbija prelomiti meč u svoju korist pri vođstvu od 20:16 u četvrtom setu, ali Dominikanska Republika je uspela da izbori peti set preokretom.

Informer

 

U taj-brejku je viđen pravi rolerkoster. Protivnice su vodile sa 8:5, ali su srpske odbojkašice uspele da se vrate i povedu sa 11:9. Ipak, nesigurnost je ušla u redove našeg nacionalnog tima, koja nas je na kraju i koštala poraza. Dominikanska Republika je okončala meč sa asom u servisu Giljen, osvojivši odlučujući set sa 16:14, i time zabeležila prvu pobedu na turniru u Poljskoj

Srpkinjama nije pomoglo ni to što je Tijana Bošković nanizala čak 35 poena, a pored nje odlične su bile i Aleksandra Uzelac sa 16 i Maja Aleksić sa 12 osvojenih poena. U pobedničkom timu Denis Tapija Kruz je osvojila 18 poena, Izabel Penja 15, a Brajlin Martines je upisala 14. 

Izabranice Đovanija Gvidetija su tako doživele prvi poraz u pripremnim mečevima za Olimpijske igre, ali već sutra ih od 18.30 časova očekuje duel sa domaćinom Poljskom.