19.07.2024.

07:53

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Rasulo! Selektor Srbije podneo ostavku!

Nema mira u Rukometnom savezu Srbije! Ostavke se ređaju kao na traci, a nakon predsednice saveza Milene Delić i dosadašnjeg predsednika Skupštine Rukometnog saveza Srbije, Dragana Bukvića i Đorđe Teodorović je rešio da se povuče.

Kako je saopštio RSS, Teodorović je preuzeo na sebe odgovornost zbog rezultata na juniorskom EP, što je i obrazložio u pismu upućenom Savezu.

Informer

Pismo odlazećeg selektora prenosimo u celosti.

”Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto selektora muške juniorske reprezentacije Srbije. Ostavka je isključivo iz moralnih razloga i kao znak potpunog preuzimanja odgovornosti za loše rezultate na Evropskom prvenstvu za juniore u Sloveniji. Smatram da je odgovornost isključivo i samo moja.

Koristim priliku da se zahvalim na ukazanom poverenju i saradnji u prethodnih pet godina.Bila mi je izuzetna čast obavljati ovu funkciju i u kadetskoj i u juniorskoj reprezentaciji.

Sa ponosom mogu da konstatujem izvanrednu saradnju sa armijom mladih igrača, najboljih među najboljima u Srbiji u uzrastima od 2002. do 2007. godišta, koja je u proteklom periodu bar za malo osvetlala obraz našem, u Srbiji vidno posrnulom sportu. Takođe želim da naglasim i vrhunsku saradnju sa svim članovima stručnog štaba u svim periodima u kojima sam bio selektor naših reprezentacija. HVALA im na tome! Svima u Rukometnom Savezu Srbije iskreno želim puno sreće u daljem radu, a svima koji su sa mnom sarađivali direktno, puno sreće i u privatnom životu.

Svoje obaveze do završetka tekućeg Evropskog prvenstva u Sloveniji ću obavljati kao i do sada, profesionalno i sa velikim entuzijazmom", napisao je Teodorović.

Pismo ostavke je odmah za njim uputio i njegov prvi pomoćnik Petar Žujović, a ubrzo je i igračima juniorske reprezentacije je saopštena odluka stručnog štaba.