21.07.2024.

09:34

Foto: EPA

Sport

Britanac, a ne mrzi Novaka! Moguće je! Đoković me inspiriše

Srpski teniser nije omiljena ličnost Britancima, ali nisu svi isti. Rasel ga obožava. Pred Veliku nagradu Mađarske vozač Formule 1 je pričao o Srbinu koga je upoznao pri put pre nekoliko godina u Monaku. Našem teniseru se divi kao velikom sportisti, profesionalcu, ali i kao osobi.

- Naleteo sam na njega u teretani, pa smo zajedno otišli kući. Razgovorali smo, bio je veoma otvoren sa mnom. Ne želim previše da pričam o tome, jer je to bio privatan razgovor. Ali, sviđa mi se kako uvek želi da napreduje, da nauči više. On me inspiriše, da više učim o sebi, da radim na sebi, da se guram do krajnjih granica - kazao je Rasel. 
 

Nole želi više da nauči o Formuli 1 i planira da dođe na neku trku, otkrio je Britanac. Rasela je sigurno najviše zanimala Novakova dugovečnost, kako sa 37 godina i dalje dominira na teniskim terenima.

- Morate da uzmete sve ideje od najvećih iz svakog sporta i da vidite kako to može da pomogne vama. Imam 26 godina, zdrav sam, sjajno se osećam, ali želim da budem na ovom nivou i za 10, 15 godina, možda i za 20.
 

Informer

Rasen obožava tenis.

- Obožavam da ga gledam. Imam veliko poštovanje prema teniserima. Za njih je njihovo telo šta je za nas automobil. Oni su sami na terenu, tako da su trening, ishrana, fizioterapija njihovo gorivo.