24.07.2024.

08:56

Foto: tanjug

Sport

Ovo niko nije znao, ni igrači! Pešić otkrio da mu je ovo bio najveći izazov u karijeri

Košarkaši su otputovali na Olimpijske igre. Takmičiće se u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom. 

Selektor je na aerodromu prilikom obraćanja medijima otvorio dušu i priznao nešto što ni igrači nisu znali. Pripreme za Igre u Parizu su mu najizazovnije u karijeri. 

- Proces priprema za mene kao trenera, nisam rekao to igračima do sada, bio je najizazovniji u mojoj karijeri. Teško je isplanirati i proces treninga, sve što je potrebno, većina igrača nije došla odmorna, ali OI su veliki izazov za sve nas. Neku dodatnu motivaciju, zalaganje, pokušali smo da se pripremimo za ovako jedno takmičenje - priznao je selektor. 

Informer

Pešić je još istakao da je cilj uvek najveći, ne samo sa aspekta rezultata, nego i priprema.

- Dug je to put za nas, prvo je trebalo baviti se Svetskim prvenstvom. To je bilo takmičenje koje je predstavljalo kvalifikacije za OI. Mi smo se tu kvalifkovali i nismo igrali ove turnire u julu. Mi smo na neki način u prednosti, jer smo imali više dana treninga i priprema. Velika je razlika između priprema za OI i za SP, mesec dana ranije kreću OI, a sezona se završila kao i svake godine. Većina košarkaša je završile veoma kasno, primer Milutinova i Petruševa koji su završili u trećoj nedelji juna. Za dodatne napore je potreban dodatan odmor i pripreme. Većina igrača je prošlo kroz dobru sezonu, oni su noseći igrači u klubovima, daju najviše što mogu, dolazi do opterećenja.