26.07.2024.

06:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: "Delfini" režirali čudo u Barseloni! (VIDEO)

Večeras će zvaničnim otvaranjem 33. Olimpijske igre zvanično početi! Pariz će u naredne dve sedmice biti domaćin najprestižnijim sportskim takmičenjima, a u moru sportista veliki broj je i onih koji dolaze iz Srbije. Među njima si u vaterpolisti koji će u francuskoj prestonici pokušati da odbrane zlatnu medalju osvojenu pre tri godine u Tokiju. 

"Delfini" su u prošlosti mnogo radosti donosili navijačima u Srbiji, nadamo se da će tako biti i ove godine, a jednu od prvih samostalnih medalja osvojili su baš na današnji dan - 26. jula 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Srpski vaterpolisti tada su u borbi za bronzanu medalju savladali Grčku sa 5:3 i došli do podijuma na planetarnoj smotri. 

Pobeda nad Grcima još je veća kada se zna da je izvojevana bez ključnih igrača. Denis Šefik se povredio tokom turnira, a Aleksandar Šapić i Dejan Savić dobili su višemesečne suspenzije zbog, kako je FINA navela, nedoličnog ponašanja na polufinalnom meču. Tandem srpskih vaterpolista tada je bio nezadovoljan suđenjem u Barseloni, a sve je rezultiralo pobedom Italije 6:5. 

Delovalo je da će svi kadrovski problemi u srpskom taboru omogućiti Grcima da u Barseloni dođu do bronze, ali... Odbrana "delfijina" bila je granitna tokom čitavog meča, golman Kuljača je činio čuda među stativama, a gol odluke postigao je Danilo Ikodinović.