27.07.2024.

09:46

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Gurović grmi: Zašto se pravi fama oko Amera, kad možemo da ih dobijemo!? Kao narod smo skloni omalovažavanju...

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, koji je bio jedan od igrača koji je osetio slast pobede nad Amerikancima 2002. godine u četvrtinalu Mundobasketa (81:78), smatra da i te kako možemo da se nosimo sa Amerikancima u Parizu.

- Normalno da možemo. Ne razumem zašto se stalno pravi fama oko toga da su oni nepobedivi, da su Indijanapolisu igrali sa ovakvim ili onakvim igračima. Kao su Pol Pirs, Redži Miler, Antonio Dejvis bili tu... Dejvis i Miler su 1996. igrali finale NBA lige sa Bulsima, Pirs i Finli su osvajali titule, pa Šon Merion i Ben Valas koji je osvojio prsten sa Detroitom i četiri puta bio najbolji defanzivac lige... Na klupi Džordž Karl i Greg Popovič, igralo se u SAD... Hajde da više ne pričamo sve i svašta, iako smo kao narod skloni omalovažavanju i umanjivanju nečijeg uspeha. U krvi nam je da umanjujemo nečiji uspeh i budemo ljubomorni. Elem, mit o nepobedivosti stvaraju pomalo i novinari, da su oni toliko dobri. Ne kažem da nisu, ali Lebron Džejms ima skoro 40 godina, Stef Kari 36... Ne vidim razlog zašto se Nikola Jokić i društvo ne bi suprotstavili njima. I te kako mogu - poručio je Milan Gurović za Mozzart sport.

Informer

Ima vere proslavljeni košarkaš u izabranike Svetislava Pešića.

- Pešić je isti kao u Indijanapolisu, samo je malo stariji! Pratio sam kompletne pripreme, da krenemo od toga. Nekad moraš da odigraš utakmice protiv ekipe i kakva je Japan, bez ikakvog potcenjivanja. Za uigravanje ekipe i sticanje samopouzdanja bilo je jako bitno. Utakmica sa Grčkom je pokazala da ulazimo u dobar ritam, pošto su Grci ipak sastavljeni od vrhunskih asova. Osim Adetokunba, svi su evroligaški igrači, respektabilna ekipa sa Spanulisom na klupi pružila je dobar otpor, ali mi smo odigrali na vrhunskom nivou. Videlo se da ulazimo u formu. Mislim da samo ne treba sa njima da ulazimo u jurnjavu, u 'trči i pucaj' košarku. Treba da 'umrtvimo' igru i igramo napade preko Nikole Jokića. Naravno, ne bih sada mnogo da komentarišem, nisam trener, pa da ne filozofiram previše. Ali, mislim da je to način - rekao je Milan Gurović.

Košarkaši Srbije poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država sa 105:79 u Abu Dabiju u okviru pripremnog meča za Olimpijske igre, a sada će se takmičiti u grupi sa "drim timom", ali i Portorikom i Južnim Sudanom.