27.07.2024.

22:18

Foto: Reuters

Sport

Zagonetni Nadal! Evo šta je rekao o mogućem okršaju sa Đokovićem u Parizu!

Ljubitelji sporta navijaju da u 2. kolu na pariskoj šljaci gledaju okršaj starih znanaca - Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Srpski as je danas lako odradio svoj deo posla i na premijeri rutinski savladao Australijanca Metjua Ebdena sa 6:0, 6:1, dok Španca tek čeka okršaj sa Mađarom Martinom Fučovičem.

Međutim, popularni "bik sa Majorke" još nije doneo odluku da li će nastupiti u singl konkurenciji zbog svog zdravstvenog stanja i fizičke spreme.

- Ne znam da li ću igrati singl, razgovaraću sa svojim timom. Donećemo odluku koja je najbolja za nas kao ekipu, kako bismo imali najveće šanse da donesemo medalje Španiji. Da povećamo šanse da se to dogodi. Nekada je manje-više. Sutra ćemo doneti odluku da li ću igrati ili ne, moram da popričam prvo sa svima - rekao je Nadal.

Ipak, Rafa je večeras igrao u dublu sa Karlosom Alkarazom. Pred 15.000 navijača na stadionu "Filip Šatrije" savladali su argentinski par Maksimo Gonzalez i Andreas Molteni sa 7:6, 6:4, pa su se tako plasirali u osminu finala.

- Predstavljati Španiju na Olimpijskim igrama u ovoj kombinaciji je fantastično. Sa ovom pobedom smo dobili šansu da sanjamo još malo. Igrali smo dobro kao tim, to što je Karlos bio uz mene mi je davalo mir i samopouzdanje. Treba da uživamo u ovome i da nastavimo dalje - poručio je Nadal.

Informer